Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

WILLEMS UITGEVERS VIERT VIJFDE VERJAARDAG MET LINDSAY!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Van ’90 jaar Bosuil. Vreugde & verdriet van Royal Antwerp Football club’ tot ‘Mama worden. De weg naar geluk via ifv’ van zangeres Lindsay.

Precies vijf jaar en één week geleden presenteerden we het boek ’90 Jaar Bosuil. Vreugde & verdriet van Royal Antwerp Football Club’. Er stond toen veel volk op de Bosuil, voormalige roodwitte legendes kwamen bijpraten met elkaar of vertelden het publiek anekdotes over het glorierijke verleden van The Great Old. Toen opereerden we nog onder de naam ‘Uitgeverij De Vliegende Keeper’ en lag ons accent volledig op sport. Twee jaar geleden stuurden we bij en ontwikkelden we ons naar ‘Willems Uitgevers’. Naast sportboeken zetten we vandaag de focus op gezondheid, welzijn, lifestyle. En vooral: op het echte leven zelf via de levensvertelling. Telkens vanuit een positief perspectief. Auteurs vertellen over hoe ze hun traumatische ervaringen beleefden, een plaats gaven en omzetten in energie die hen een nieuwe levensdynamiek bezorgde. Willems Uitgevers bood zo een veilige haven voor de twijfelende mens die op zoek is naar zichzelf.

Daarnaast brengen we verhalen over thema’s die ons aanspreken: van een kookboek over een literair debuut tot een essay over de wereldpolitiek.

Dat we uitgerekend op onze vijfde verjaardag het boek ‘Mama worden. De weg naar geluk via ifv’ van zangeres Lindsay mochten voorstellen aan haar fans in de prachtige omgeving van het kasteel De Cellen Oostkamp beschouwen we als de voorlopige kroon op ons werk.

Op naar de volgende vijf jaar!

Veel leesplezier met onze boeken.

Raf & Tom Willems,

Willems Uitgevers

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

CORONA IN 100 MIJMERINGEN – GUY VAN DEN LANGENBERGH

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Toen duidelijk werd dat Covid-19 een grote impact zou hebben op zijn professioneel én privéleven besloot sportjournalist (Het Nieuwsblad/Gazet van Antwerpen) vanaf 1 april zijn ervaringen in deze vreemde periode te delen via Facebook. Honderd dagen lang mijmerde de auteur elke dag opnieuw over hoe hij het leven in tijden van corona ervaart. Dit document geeft bijgevolg zeer gedetailleerd weer hoe het virus in die eerste golf evolueerde en welke invloed het had op de maatschappij. De auteur wisselt individuele ervaringen af met algemene bedenkingen, vaak doorspekt met een vleugje humor.

Een boek om deze tijden mee door te brengen en toch weer zin te krijgen in het leven zoals het is.


Veel leesplezier,


Raf Willems,

uitgever.

Corona in 100 mijmeringen – Guy Van Den Langenbergh – 170 pagina’s – 20 euro – ISBN 978 949 2419 958

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Een dag uit het leven van Mathieu van der Poel: actueler dan ooit!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mathieu van der Poel wint 34 jaar na vader Adrie de Ronde van Vlaanderen. Na een indrukwekkende prestatie, die ook bol stand van het tactisch inzicht. Hij dwong zijn rivaal Wout van Aert tot de verkeerde keuze in de spurt. De Nederlandse kampioen bevestigde met deze zege zijn glansprestatie van anderhalf jaar geleden in de Amstel Gold Race. Toen katapulteerde hij zich naar de internationale top van het wielrennen. Hij legde met die overwinning met veel verve de kers op de taart: daar maakte hij definitief duidelijk veel meer te zijn dan een ‘veldritwereldkampioen’. Met de overwinning in ‘Vlaanderens mooiste 2020’ behoort hij écht tot de klassieke toprenners. Meer zelfs: momenteel is hij met Wout van Aert dé wereldtopper in het wielrennen. In het boek ‘Een dag uit het leven van Mathieu van der Poel’ ging auteur Sven Massart op zoek naar het geheim achter zijn aangeboren talent. Hij ontdekte het ‘plezier van de nieuweling’, zijn gretigheid, zijn jeugdig enthousiasme, zijn aanvalslust én zijn rust. En vooral zijn inzicht in de koers. Het boek ‘Een dag uit het leven van Mathieu van der Poel’: de moeite van het lezen waard, zeker op het ogenblik dat Mathieu van der Poel op het toppunt van zijn kunnen staat.

Veel leesplezier!

Raf Willems, uitgever.

Een dag uit het leven van Mathieu van der Poel – Sven Massart, 10 euro, 100 pagina’s, ISBN 978 949 241 9613; te koop in de boekhandel of online te bestellen

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

VOTE LORE BAETEN BIJ NINA MET VEERKRACHT!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vote Lore Baeten! Geheel terecht werd zij door het tijdschrift Nina – bijlage bij de zaterdagkrant van Het Laatste Nieuws – in de lijst gezet van ’twintig topvrouwen van 2020′. Het publiek wordt gevraagd om een keuze te maken en te stemmen. En die oproep herhalen wij hier graag. Lore Baeten schreef bij onze uitgeverij het zeer mooie, intieme, kwetsbare en moedige boek ‘Ve(e)rkracht’. Daarin vertelt ze haar wedervaren nadat ze op haar vijftiende werd verkracht. Vandaag is Lore 25 en heeft ze de met ‘Ve(e)rkracht’ dus een verhaal geschreven dat niet eerder is verschenen over dit thema. We citeren haar: ‘Wanneer je verkracht wordt, dan breekt er iets. Je lichaam, je tederheid, je onschuld, je hart. Wanneer je verkracht wordt, dan zit je volledig aan de grond. Hoe leer je opnieuw recht te staan? Ik heb jaren gezocht naar een manier om mijn verkrachting te begrijpen en te plaatsen. Vandaag besef ik dat het een deel van mezelf is, iets dat ik moet erkennen in plaats van verdringen. Erover zwijgen is voor mij geen optie meer.’ En dat doet Lore dus niet langer. Daarom is Ve(e)rkracht volgens haar een boek voor iedereen die wil verwerken, loslaten en begrijpen, dat wat vaak niet te begrijpen valt: ‘Het is de moeilijke en vaak eenzame weg van verkracht naar veerkracht. Een zoektocht vol pijn, onbegrip, angst maar vooral ook liefde en geluk.’

Om die reden: ‘Vote Lore Baeten bij Nina!’. En ik zeg zelfs meer: een kleine drie na verschijningsdatum stevent Ve(e)rkracht af op een herdruk.

Warm aanbevolen!

Hartelijk,


Raf Willems,

Uitgever.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Zeg me dat het niet zo is, zeg me dat het niet waar is – Een jaar zonder en mét Bjorg Lambrecht

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Op 5 augustus 2020 herdenken we Bjorg Lambrecht, die vorig jaar in dramatische omstandigheden overleed in de Ronde van Polen. Willems Uitgevers publiceert begin september het herinneringsboek ‘Bjorg Lambrecht. Ik had een droom.’ Alvast een sfeerschets, bij wijze van eerbetoon.

Bjorg Lambrecht. Zijn ouders wandelden in de vroege namiddag van 5 augustus 2019 het stadion van Chorzow binnen. Ze klommen naar de bovenste rij van de tribune en zagen hoe de teambus van Lotto Soudal als laatste arriveerde voor een relatief korte etappe richting Zabre. Ze voelden zich gelukkig want ze hadden vastgesteld hoe hun zoon een metamorfose had ondergaan: de voortdurende twijfel aan zichzelf verschoof eindelijk naar een gezond zelfvertrouwen.

En toen was hij weg…

Hij leek zijn nervositeit bij het begin van een wedstrijd bedwongen te hebben en ruilde die blijkbaar in voor sereniteit. Net voor de start speurde hij nog een keer naar boven en gaf hen zijn typische knikje, dat altijd vergezeld ging van die speelse lach. Vijftien kilometer verder slenterde het peloton voorbij een rond punt waar de ouders van Bjorg hadden postgevat om nog een glimp van hun zoon op te vangen. Hij wuifde hen toe. Daar zagen ze hem voor het laatst in volle actie. Hij verdween uit beeld omstreeks een uur of 13, of daaromtrent. En toen was hij weg.

Om 17 uur hoorde ik op de radio het akelige nieuws over de reanimatie van een renner die luisterde naar de naam Bjorg Lambrecht. Ik kende hem vaag, zag hem opduiken in de Ardense klassiekers – Waalse en Brabantse Pijl, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken- Luik – maar wist verder niet echt wie hij was. Twee uur later dreef een bericht de Vlaamse wielerwereld naar de wanhoop: Bjorg was overleden aan de gevolgen van een valpartij.

No sound but the wind

Een week later keek ik, net als honderdduizenden Vlamingen, naar de rechtstreekse uitzending van de uitvaart in de kerk van Knesselare. Zijn ploegmaats droegen de witte kist binnen op de tonen van No sound but the wind, een gevoelige song, bekend van massale samenzang op Werchter Classic, van de Engelse indierockband Editors: ‘Help me to carry the fire, to keep it alight together.’ Even later scheurde de schorre stem van Frank Boeijen alle wonden open met Zeg me dat het niet zo is, zeg me dat het niet waar is.

De mijmering om Bjorg Lambrecht bleef nog een hele tijd mijn gemoed parten spelen. Als uitgever heeft een mens dan één reflex: men gaat op zoek naar een boek. In dit geval een ‘herdenkingsgeschrift’, een ‘in memoriam’.  Ik regelde een akkoord met zijn familie en besloot om er, in het goede gezelschap van wielerjournalist Yves Brokken, zelf mijn schouders als ‘medeauteur’ onder te zetten. En zo verdiepte ik mij het voorbije jaar in een mens die ik nooit had ontmoet. Op basis van talrijke gesprekken kreeg ik inzicht in zijn complexe persoonlijkheid.

Bjorg had een droom, een wielerdroom

Ik ontdekte: hij had een droom. Een sportieve droom, een wielerdroom. Zoals vele jongeren er wel een koesteren, maar bij hem zat die droom bijzonder diep verankerd. Bjorg liep de spreekwoordelijke kantjes er al eens af in het dagelijkse leven, maar ging geen enkele uitdaging uit de weg om die – zijn – droom waar te maken. Figuurlijk de top bereiken, en in zijn geval ook letterlijk: hij was gemaakt voor de klimkoersen, het ‘vals plat’, de nijdige hellingen en wie weet ooit ook voor het echte hooggebergte. Om er op een goede dag de Colombiaan Egan Bernal – zijn leeftijdsgenoot én de jongste winnaar van de Tour 2019 – het vuur aan de schenen te leggen? Sommige wielerwaarnemers trokken al de vergelijking met Lucien Van Impe. Ook bij mij schoot die te binnen: het type van de buitenstaander, die de schijnwerpers meed, speels en schalks uit de hoek kon komen en tegelijk toch dubde over het eigen kunnen. Terwijl hij overliep van talent, maar het zelf niet scheen te weten. En vroeg of laat in staat zou zijn om diezelfde Van Impe – onze laatste Tourwinnaar, zijn zege dateert al van 1976 – op te volgen op het hoogste podium mét de gele trui om de schouders?

De droom van Bjorg bracht mij bij het te diep snijdende verdriet om het verlies van een jonge mens die lachend naar de toekomst keek. Het onbegrip om dat vervloekte ‘stomme ongeluk’ dat een wielrenner zomaar uit het leven rukte, zal blijven tot het einde der tijden. En toch…ontdekte ik een beklijvend totaalverhaal van een 22-jarige topsporter die al zijn kleine kantjes open en bloot toonde.

Joviaal, kwetsbaar, menselijk, grimas, grinta: Bjorg

Ik ervoer hoe hij bijzonder geliefd was, in Knesselare en ver daarbuiten, maar ook in het peloton. Omdat hij in alle omstandigheden zichzelf bleef: joviaal, kwetsbaar én menselijk. Al te menselijk. Dat was de ware Bjorg, met grappen en grollen in de zoektocht naar volwassenheid. Naast de tranen om het heengaan, blijft ook de lach hangen. En zijn zin voor strijd: de grimas, de grinta. Ik heb hem nooit gekend, maar ik toen met zijn vader op een avond zijn graf bezocht, wees die me op en treffend beeld. Wie in gedachten van de begraafplaats wandelt, kan er niet naast kijken. Dan valt het oog op een metalen plaat die tegen de muur is geschroefd van het supporterscafé De Sportvriend aan de overkant van de straat. Met de foto van Bjorg in volle actie op het WK voor Beloften in 2018, met de twee andere podiumrenners in zijn wiel: grimas, grinta, Bjorg. En zo blijft hij voortdurend aanwezig in zijn geboortedorp.

Vrees voor de toekomst van de aarde, angst voor de dood, alles voor de koers

Ik ontdekte via gesprekken met familie en vrienden een ‘coureur’ met een hoge emotionele intelligentie. Hij koesterde een grote liefde voor de dieren en verdiepte zich in de toekomst van de aarde. Dat hield hem voortdurend bezig en hij stortte maandelijks een bijdrage voor het Wereldnatuurfonds en Amnesty International. Hij vreesde dat de wereld om zeep was op gebied van het klimaat. Zo schoot hij het jaar voor de bosbranden in Australië een intussen ‘iconisch’ filmpje van zichzelf. Tijdens de Tour Down Under van januari 2019 haalde hij een uitgeputte koala van de straat en gaf hem te drinken. Hij verbond zijn sombere inzichten over de teloorgang van de planeet met een beklemmende gevoel voor persoonlijk falen in het wielrennen en met angst voor de dood. Zijn duistere kant deelde hij enkel met intimi. Naar de buitenwereld vertolkte hij het gezicht van zijn generatie: sportief, speels, wilskrachtig, engagement én een duidelijk ambitieus professioneel prestatieplan. Ik achterhaalde in de voorbije maanden die ik in zijn ingebeelde gezelschap verbleef zijn levensmissie: hij had een droom. Die verdween met hem uit beeld, toen zijn ouders hem voor de laatste keer zagen voorbij zoeven, aan dat ronde punt in Polen, op die vermaledijde vijfde augustus van het jaar 2019. Zonder geluid, enkel dat van de wind. No sound but the wind. Zeg me dat het niet zo is, zeg met dat het niet waar is. Bjorg Lambrecht.

Bjorg Lambrecht. Ik had een droom – 280 pag. – rijk geïllustreerd – hardcover – verschijnt in september 2020 – ISBN 978 949 2419 811 –  40 euro

Raf Willems, uitgever.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.