Elvis Dichtbij

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dat was een leuke presentatie gisteren in het Hard Rock Café. Daar is Elvis Dichtbij. Rockjournalist Bart Steenhaut sprak met auteur Marc Hendrickx over het eerste boek in elpeeformaat (31 cm op 31 cm) over the king of rock’-n-roll.
Marc Hendrickx (1964) is inzake ‘Elvis’ niet aan zijn proefstuk toe. Hij ontpopte zich in de Benelux de voorbije twee decennia tot meest professionele ‘watcher-in-boekvorm’ van het fenomeen. Hij presenteerde in 1994 de complete biografie ‘Elvis A. Presley. Muziek, mens, mythe.’ Een turf van om en bij de 700 pagina’s die in verschillende landen op de markt kwam en steeds opnieuw werd uitgegeven.
Viel er nog iets toe te voegen dan? Jawel en duidelijk zo: Elvis Dichtbij is een fris en origineel werk over ‘de grootste’ bij de veertigste verjaardag van zijn overlijden. Het boek toont hem als de meest verkochte en geliefde artiest ooit. En talloze grappen en anekdotes laten ook de spirituele, happy-go-lucky kant zien. Het unieke van de persoonlijke relatie die Elvis Presley met zijn fans onderhield komt al even mooi naar voren. Net als straffe ‘petite histoires’ achter hits. Ook verrassend: het hoe en waarom Elvis enkele grote songs uit de popgeschiedenis niet opnam, ook al kreeg hij ze aangeboden. En de presentatie van ‘veertig vergeten parels’. Met unieke fotografie over zijn privéleven, de relatie met vrienden en fans en zijn performances tijdens de meer dan duizend optredens die hij opvoerde. Maar ik voeg er toch aan toe dat ik dus vooral opgewonden word bij het kijken naar het elpeeformaat, niet toevallig refereert de hoes aan ‘Moody Blue’, het laatste studioalbum van Elvis dat een maand voor zijn dood werd uitgebracht.
Ik denk dat Elvis Dichtbij zowel een leuke ‘verzamelaar’ is voor de ‘oude’ Elviskenner als een uitstekende ‘kennismaking’ voor de jonge fan.
Hartelijk,

Raf Willems

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.