Darya Safai van La Repubblica tot De Tijd

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vorige week zorgde onze auteur Darya Safai in ItaliĆ« voor ophef met haar protest tijdens de volleybalinterland tegen het team van de Islamitische Republiek Iran. Darya demonstreerde met haar actiegroep ‘Let Iranian Women Enter Their Stadiums’ tegen de vrouwendiscriminatie in haar land van herkomst. Ze werd op een brutale wijze uit de zaal verwijderd en de spandoek met de leuze werd vakkundig aan stukken gescheurd door de veiligheidsgorilla’s van dienst. Dat leidde tot een heftige reactie van enkele weldenkende Italiaanse opiniemakers. Darya Safai mocht haar verhaal vertellen in een uitzending van RAI-nieuwsdienst en ze kreeg ook een in het oog springende vermelding op de voorpagina van de kwaliteitskrant La Repubblica. Daar verontschuldigde de columnist van dienst zich voor het wangedrag van de Italiaanse ordediensten. Onder meer met de woorden: ‘Vrouwen die protesteren tegen de onvrijheid in Iran worden ook in ItaliĆ« opgepakt.’
In de weekendbijlage van De Tijd werd ze op een boeiende wijze geportretteerd door Gwen Declerck. Het levensverhaal van Darya Safai werd beschreven in ons tijdloze boek ‘Lopen tegen de wind’. Het is nog steeds te bestellen bij onze uitgeverij aan de prijs van 15 euro.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.