Marieke Vervoort – De andere kant van de medaille

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Gisteren presenteerde Marieke Vervoort haar boek ‘De andere kant van de medaille’. Het is tevens haar levensverhaal. Ze overhandigde het eerste exemplaar aan prof. Wim Distelmans in de kantoren van het LevensEinde InformatieForum LEIF in Wemmel. Publiek en media vulden de zaal en na afloop bleef Marieke meer dan een uur signeren.

In het boek schreef Marieke haar eigen levensverhaal en weefde auteur Karel Michiels de dagboekfragmenten aan elkaar met spannende wedstrijdfragmenten en relevante commentaren. In haar leven verwezenlijkte Marieke ‘Wielemie’ Vervoort meer dromen dan de meeste topsporters ooit voor mogelijk zouden houden. Olympisch goud, wereldrecords, de Iron Man op Hawaï, Belgisch, Europees en wereldkampioen. Marieke werd omringd door een uniek team van trainers en dokters, verzorgers, sponsors en vrienden die er alles aan deden om haar in de best mogelijke omstandigheden te laten presteren. Ze gaf lezingen en seminaries en toonde zich een waardige ambassadeur van haar sport in talloze interviews en documentaires. Marieke Vervoort was een van de succesvolste en meest inspirerende sporters die België ooit heeft gekend. Met een palmares dat ook internationaal veel weerklank heeft gekregen.

Maar met haar boek ‘De andere kant van de medaille’ gaat Marieke ook in op het leven met haar ‘progressieve spierziekte’ en op het feit dat ze al vijftien jaar in een rolstoel zit. Ze lijdt vaak ondraaglijke pijnen en ligt soms lange tijd in het ziekenhuis. Er steekt een medicijnpomp in haar lichaam. Gelukkig heeft ze Zenn, haar lieve hulphond. In samenspraak met Wim Distelmans heeft Marieke jaren geleden al een euthanasieverklaring opgesteld. Met die beslissing haalde ze tijdens de Paralympics in Rio (2016) de wereldpers. Haar zilveren medaille bleek inderdaad een droevige keerzijde te hebben.

Het levensverhaal van Marieke belicht ‘de andere kant van de medaille’. De opbrengst schenkt zij aan de vzw Wielemie.

‘Marieke Vervoort. De andere kant van de medaille’ is te koop in de boekhandel.

 

Het is een beklijvende vertelling geworden.

Onderaan deze webpagina kunt u videobeelden van de presentatie bekijken.

 

Raf Willems, uitgever.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
1 Comment