Vital Borkelmans steunt met zijn boek Kom op tegen Kanker en Samen tegen Reuma. Hét eindejaarsgeschenk voor elke voetbalfan!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Met de presentatie van zijn boek ‘Eeuwige optimist’ was Vital Borkelmans de voorbije twee weken niet uit het nieuws te slaan. Televisiegesprekken bij het VRT-praatprogramma De Zevende Dag en het VTM-Sportnieuws. Interviews in de kranten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg en een voorpublicatie op de website van Sport/-Voetbal Magazine. In dit boek vertelt Vital onverbloemd zijn levensverhaal. Dat leven spaarde hem niet. Hij kende zijn portie pech in de privésituatie en met het eigen lichaam. Maar cynisme bleef hem vreemd. Vital is de ‘eeuwige optimist’ en bleef wat hij was: een zeer sociale mens.

Als jongen van achttien dook hij de ondergrondse in en werkte hij in de mijn van Eisden. Hij voetbalde bij Patro, SV Waregem, KAA Gent en Cercle Brugge. Maar hij werd in de jaren negentig een icoon van Club Brugge: het ‘brommerke’ was immens populair bij de aanhang van blauw-zwart. Vier keer landskampioen, drie keer bekerwinnaar, Europese topprestaties. En twee wereldbekercampagnes met de Rode Duivels.

Als assistent-bondscoach zette hij samen met Marc Wilmots tussen 2012 en 2016 diezelfde Rode Duivels na een decennium van ellende opnieuw op de internationale kaart: kwalificatie voor het WK 2014 en het EK 2016. Zijn hoogtepunt beleefde hij in Brazilië, toen België mocht aantreden in het mythische stadion Maracana. Als nummer één van de wereldranglijst. Twee jaar later verspeelden de favoriete Duivels hun kansen op de Europese titel na een dramatische avond tegen Wales. Vital ontsnapte toen ook aan een persoonlijke tragedie.

Eeuwige optimist. Voetballen tussen de mijn en Maracana is een beklijvend voetbalverhaal met een lach en een traan. Eén euro per verkocht boek schenkt Vital aan zowel Kom op tegen Kanker als aan Samen tegen Reuma.

Ik beveel het hier van harte elke voetbalfan aan als eindejaarsgeschenk.

 

Hartelijk,

Raf Willems, uitgever

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.