TWEEDE DRUK VOOR HONDERD DUIVELSE VOETBALFEESTJES!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

België wordt getipt als favoriet voor het WK 2018.  Worden de Rode Duivels wereldkampioen? Wie weet! De Belgische voetbalfeestjes zijn intussen een begrip geworden. In 1920 wonnen de Rode Duivels het olympisch voetbalgoud in Antwerpen. En omdat de eerste wereldbeker pas in 1930 werd georganiseerd, beschouwde men de winnaar van de Olympische Spelen als de nummer 1 van de wereld. In het Olympisch Stadion van Antwerpen overrompelden 40.000 toeschouwers het veld, terwijl er slechts 30.000 plaatsen waren. Als België succesvol was, kwam de enthousiaste massa op straat. Tijdens de roemruchte Derby’s der Lage Landen. Bij overwinningen tegen wereldelftallen als West-Duitsland (1954), Hongarije (1956) of Brazilië (1963). Of bij Mexico 1986, Italië 1990, Brazilië 2014 en Frankrijk 2016. Winnen of verliezen? Het speelde amper een rol. François Colin, senior writer in de voetbaljournalistiek, is weldra aan zijn tiende wereldbeker toe en volgde sinds 1979 àlle matchen van de Rode Duivels ‘live’. Hij verzamelde zeventig van de honderd duivelse voetbalfeestjes en ondergetekende schreef de overige dertig uit. Met dit boek krijgt u een compleet overzicht van alle topprestaties van de nationale ploeg die zowel als Rode en Witte Duivels door het leven gingen. Met dit boek geniet u van de rijke schatkamer van ons voetbal. En dat deden al velen want ‘Honderd duivelse voetbalfeestjes’ kent intussen zijn tweede druk. Het ideale boek om de wereldbekersfeer op te snuiven, en dat is het!

 

Hartelijk,

Raf Willems

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Tags: