TERUG NAAR MONTEVIDEO BIJ DE MADAMMEN VAN RADIO 2

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

In Terug naar Montevideo reist auteur Stefan Van Loock de Rode Duivels en scheidsrechter John Langenus achterna naar het eerste WK van 1930 in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Daar dompelt hij zich onder in de archieven en in de geest van die eerste wereldbeker, bezoekt hij de stadions waar de Rode Duivels hebben gespeeld en het hotel waar ze logeerden. Daarnaast heeft hij oog voor de rivaliteit tussen het gastland en grote overbuur Argentinië en dit alles in de sfeer van een dreigende wereldwijde economische en politieke crisis. Terug naar Montevideo is tevens het verhaal van de Belgische scheidsrechter John Langenus, die de veertiendaagse bootreis meemaakte en de eerste wereldbekerfinale tussen Uruguay en Argentinië floot. Zijn reisverhalen uit die tijd waren een onontbeerlijke inspiratiebron voor deze boeiende en bij momenten hilarische reisroman.

Terug naar Montevideo is een ‘voetbalboek’ zoals er in Vlaanderen nog geen geschreven is. Dat vonden ook de radiodames van het populaire programma ‘De Madammen’ waar onze auteur deze week te gast was.

 

hartelijk,

Raf Willems

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.