ANNEKE VAN DE VOORDE – OPVOEDING MET EEN DAMPER

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Om te bewijzen dat Willems Uitgevers zich niet enkel met voetbal bezighoudt, lanceren we een mooie zomeraanbieding met vier nieuwe titels. Die belichten we de volgende dagen. Vandaag vragen we uw aandacht voor ‘Opvoeding met een damper’!

Ze is terug! De enige, echte en waarlijke onnavolgbare Anneke Van de Voorde. Ik ken in Vlaanderen en ver daarbuiten geen originelere columniste. In de zaterdagbijlage De Markt van Gazet van Antwerpen beschrijft ze al jaren het leven met haar man Phille en twee zonen Ricky en Vinnie. Ze tackelt daarin de idylle van het opvoedingsproces. Sigaretje onder de dampkap, campari orange steeds in de hand en ook het foert-gevoel is nooit ver weg.

Haar eerste boek Opvoeding onder de dampkap verscheen drie jaar geleden en had, net als deze opvolger Opvoeding met een damper, geen pedagogische pretenties. Maar is het daardoor des te meer: herkenbaar en hilarisch, maar vooral hilarisch herkenbaar. Anneke Van de Voorde schrijft tegelijk schroomvol en zonder schroom over de dagelijkse kunst/onkunde van het opvoeden. Ze geeft antwoorden op de vragen die u zich uit eerlijke schaamte zelfs niet durfde stellen. En net daarom is deze columnbundel pedagogisch verantwoord en in zekere zin ook ‘zen’: de mislukking hangt immers samen met de groei naar volwassenheid.

Anneke Van de Voorde heeft het cursiefje in zich: haar verhaaltjes werken in eerste instantie op de lachspieren maar geven bij herlezen lesjes in het leven mee. Precies daarom is Opvoeding met een damper uniek in het genre!

Een ideaal vakantieboek!

 

Veel leesplezier,

Raf Willems

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Tags: