IN HET SPOOR VAN TOM DUMOULIN: NU BIJ WILLEMS UITGEVERS EN TE KOOP IN DE BOEKHANDEL!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Heerlijk om zien: Tom Dumoulin die als ‘eenling’ het gevecht aangaat met de Skymachine. Vermoedelijk verliest hij maar…so what? Laten we het omkeren: hij wint waarschijnlijk een podiumplaats.

 Tom Dumoulin is overal. Is hij anno 2018 de compleetste renner ter wereld?  Hij won in 2017 de Ronde van Italië. Uitgerekend in de honderdste editie van de Giro stond voor het eerst een Nederlander op het hoogste podium. De wielerliefhebber genoot van deze drie weken vol koersspanning. Tom Dumoulin pakte de roze trui terug na een legendarische tijdrit op de slotdag.

Na een van de meest dramatische ontknopingen uit een grote ronde ooit zegevierde Dumoulin alsnog tegen de Italiaanse favoriet Nibali.

Daar bleef het niet bij want in de nazomer veroverde hij liefst twee keer goud op de wereldkampioenschappen: zowel in de ploegentijdrit als in de individuele tijdrit toonde hij zich de beste. Intussen rust een druk op de schouders van de intelligente Dumoulin.

In het duel der giganten bleef Froome alsnog overeind in de Giro van 2018. Opnieuw reed Dumoulin als enige renner gedurende drie weken in de frontlinie. Hij kraakte nergens en kwam slechts veertig seconden te kort voor een historische dubbelslag. Hij moest voorlopig zijn meerdere erkennen in Froome maar hij lijkt zijn toekomstige uitdager te worden. Ook in de Tour?

Met ‘In het spoor van Tom Dumoulin’ schreef Guy Van Den Langenbergh een boeiend portret van de sterkste Nederlandse renner van het ogenblik.

 

Guy Van Den Langenbergh (1968, Mortsel) volgt momenteel alle spannende gebeurtenissen in de Tour op de voet. Hij  is wielerjournalist bij de krant Het Nieuwsblad. Hij was sinds 2000 aanwezig in de grote klassiekers, talrijke Giro’s en Tours en op vele wereldkampioenschappen. Hij is auteur van het naslagwerk ‘100 keer Vlaanderen 1913-2016’, over de geschiedenis van de Ronde (2016). Van zijn hand verscheen in 2017 de autobiografie van Fabio Cancellara.

 

Tijd voor Tom dus! Op naar de winkel, in het spoor van… Of verrast hij ons toch allemaal met een ultieme tijdritjump?

 

Veel leesplezier,

Raf Willems, uitgever

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Tags: