MET BEIDE VOETEN OP DE GROND – JINNIH BEELS ALS BELANGRIJKSTE UITDAGER VAN BART DE WEVER

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Met zijn uitspraken in de Volkskrant over de Antwerpse haven als draaischijf van de Europese ‘cokehandel’ heeft burgemeester Bart De Wever de verkiezingsdebatten alvast op scherp gezet.

Jinnih Beels kwam meteen met een stevige repliek. Wordt de ‘progressieve lijsttrekker’ van sp.a de verrassing van de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen in oktober? Het lijkt er sterk op dat zij zich opwerpt als belangrijkste uitdager van Bart De Wever.

In haar boek ‘Met beide voeten op de grond’ vertelt zij haar levensverhaal en vertolkt zij haar politieke visie op hoe zij Antwerpen wil veranderen.

Toen Jinnih Beels drie was, werd haar moeder vermoord. Daags voor het gezin vanuit India naar België zou emigreren. Het zou nog drie jaar duren voor ze in Antwerpen arriveerde. ‘Daar stond ze dan, een Indiaas kind van zes met een dikke buik van de honger. In een continent dat ze niet kende, in een stad die haar aangenaam verraste maar haar voorts helemaal vreemd was, in een vreemd huis, bij een grootmoeder die ze voor het eerst zag en een vader die een halve onbekende voor haar was. In een omgeving waarvan ze de taal niet begreep, onder mensen die er bijna allemaal anders uitzagen en er vast en zeker heel bizarre gebruiken en gewoonten op nahielden.’

De niet eens onderzochte moord op haar moeder bepaalde haar streven naar gerechtigheid. Ze besloot om via politiewerk de samenleving te veranderen en te verbeteren. Dat politiewerk beschouwt Jinnih Beels altijd als een evenwichtsoefening tussen preventie en repressie. Daarbij wil ze dat rekening worden gehouden met sociaaleconomische factoren, psychologische achtergronden en de mens op zich.

In ‘Met beide voeten op de grond’ vertelt ze over haar wedervaren als jonge, gekleurde vrouw in een door alfamannetjes gedomineerde politiewereld. Over Antwerpen, haar stad van aankomst, die van de eerste dag een overweldigende, positieve indruk op haar maakte. Over hoe ze als politica opnieuw de samenleving wil verbeteren. En dus over de toekomst van haar stad Antwerpen. Nuchter, vanuit een realistische en hoopvolle blik op de wereld. Met beide voeten op de grond, kortom. Wordt Jinnih Beels de belangrijkste uitdager van burgemeester Bart De Wever? Zij wordt!

 

 

Nu te koop in de boekhandel!

 

Hartelijk,

Raf Willems, uitgever

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.