WAAROM IK AL HEEL MIJN LEVEN GROEN STEM – KAREL MICHIELS

Schrijver en biograaf Karel Michiels (1960) noemt Groen de partij van zijn leven. Ze kwam voor het eerst op toen hij op zijn beurt voor het eerst mocht gaan stemmen. Ze bekommerde zich om de problemen die ook hem bezighielden. Ze noemde zich toen nog Agalev, afkorting van Anders Gaan Leven. Volgens de auteur de mooiste en meest tijdloze politieke slogan ooit.

Zowat alle thema’s die de Groenen sinds de jaren zestig hebben aangekaart, staan vandaag hoog op de politieke agenda of zijn intussen gerealiseerd. Groen is haar tijd altijd vooruit geweest volgens de auteur en dat straalt ook een beetje af op hem. In dit boek vertelt hij de geschiedenis van Agalev en Groen en hoe de groene beweging zijn leven en werken kleur heeft gegeven. Niet kritiekloos, niet zonder de zwakke punten en sombere momenten uit de weg te gaan. Maar altijd wel met de liefde en het respect die het groene gedachtegoed verdienen. Bij de nationale en Europese stembusgang van 2019 zal het veertig jaar geleden zijn dat de ecologisten in België voor de eerste keer deelnamen aan (Europese) verkiezingen. Een tijdloos boek dus de oudere ‘groene’ zich kan laven aan de herinneringen en de ‘jongere’ zich kan verdiepen in de geschiedenis van zijn stroming en partij.

 

Hartelijk,

Raf Willems, uitgever

Tags:
No Comments

Post a Comment