BLOG VAN DE UITGEVER (1) Ingrid Nelis overhandigt eerste exemplaar van Gekleurde Tranen aan Minister Maggie De Block

Het boek ‘Gekleurde Tranen’ van Ingrid Nelis draagt als ondertitel ‘Over liefde, hoop & kracht’. Het deed intussen al de nodige schokgolven in deze lijn van emoties ontstaan. Op de lenteavond van 21 maart 2019 luisterde een volle raadszaal – meer dan 150 mensen – met veel ontroering naar de mooie verhalen van Ingrid en haar zus Marleen, dochter Ilke en vrienden Nadia, Pieter, Veerle en Tim.

Een dag eerder nam Maggie De Block, Minister van Volksgezondheid, symbolisch het eerste exemplaar van het boek in ontvangst.

Met ‘Gekleurde Tranen’ brengt Ingrid Nelis haar levensverhaal en levensvisie onder woorden. Kwetsbaarheid, veerkracht en herstel staan centraal in haar story. Ze toont hoe angst, pijn en verdriet een brug kunnen vormen naar liefde, hoop en kracht.

Het leven van kleuterleidster Ingrid Nelis (1964) veranderde door ‘moeilijkheden op het werk’ in een nachtmerrie. Haar proces kreeg uitgebreid aandacht in de media.

Ze koos voor de stap naar de rechtbank maar dat leidde haar naar een diepe depressie.

Ze volgde een intensieve psychotherapie die haar leerde om te gaan met de ‘geestelijke pijn’. Ze ontdekte de ‘innerlijke kracht’ die elke mens in zich heeft. Ze leerde het belang van het ‘durven voelen’ bij persoonlijke dilemma’s.

De vechtstrijd met haar werkomgeving deed haar veel pijn en dat verdriet maakte haar ziek. Haar lichaam kon deze jarenlange lijdensweg en stress niet langer verdragen. In 2017 kwam de diagnose eierstokkanker op haar pad. Fase 4, niet te opereren met uitzaaiing op het longvlies. Een nieuwe strijd staat voor de deur. Maar Ingrid Nelis heeft veerkacht en blijft van het leven houden tot haar laatste dag: ‘Ook met kanker kan je gelukkig zijn.’ Met ‘Liefde, hoop & kracht’ wil Ingrid Nelis een bron van inspiratie zijn voor iedereen die worstelt met dingen die het leven van een mens soms van de ene dag op de andere kunnen overhoop gooien.

Ingrid beoefende in haar jeugd de sport ‘powerlifting’. Ze haalde tussen 1980 en 1990 de internationale top met talrijke gouden Belgische en Europese en zelfs enkele zilveren medailles in de wereldkampioenschappen. Haar verlangen om ‘kracht’ te uiten was toen al aanwezig. Later koos ze voor het beroep van kleuterleidster omdat ze kinderen ‘liefde’ wilde geven in de opvoeding. Bij haar psychotherapeut ontdekte ze het begrip ‘hoop’ om met mensen tot sterke relaties te komen.

In het psychosociaal revalidatiecentrum Perron 70 in Asse helpt ze als erkende ervaringsdeskundige mensen met een psychische kwetsbaarheid in hun herstelproces door hen kracht, empowerment en hoop te geven. En door hen te motiveren, te inspireren en een voorbeeld te zijn voor hen.

Het boek ‘Gekleurde Tranen’ gaat over het leven, niets dan het leven. Het biedt ons een spiegel om datzelfde leven met ‘liefde, hoop en kracht’ tegemoet te gaan.

Veel leesplezier,

Raf Willems

Gekleurde Tranen – Ingrid Nelis

15 euro – 128 pag. – ISBN 978 94 924 194 53

Tags:
No Comments

Post a Comment