GELUKKIGE VEERTIGSTE VERJAARDAG MARIEKE VERVOORT

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Marieke Vervoort viert vandaag haar veertigste verjaardag. Een mijlpaal in haar leven, een nieuwe droom die zij realiseert. Het leven deelde geen geschenken uit aan Marieke, maar zij ging geen enkele uitdaging uit de weg. Ze realiseerde meer dromen dan de gemiddelde topsporter: Olympisch goud, wereldrecords, de Iron Man op Hawaï. Belgisch, Europees en wereldkampioen. Ze werd omringd door een uniek team van trainers, dokters, verzorgers, sponsors en vrienden die er alles aan deden om haar in de best mogelijke omstandigheden te laten presteren. Ze gaf lezingen en seminaries en toonde zich een waardige ambassadeur van haar sport in talloze interviews en documentaires.

Marieke Vervoort groeide uit tot één van de succesvolste en meest inspirerende sporters die België ooit heeft gekend. Met een palmares dat internationaal ook veel weerklank heeft gekregen.

De andere kant van de medaille is dat Marieke een progressieve spierziekte heeft en nu al vijftien jaar in een rolstoel zit. Dat ze vaak ondraaglijke pijnen lijdt en maandenlang in het ziekenhuis heeft gelegen. Dat er een medicijnenpomp in haar lichaam zit en dat ze niet zonder Zenn kan, haar lieve hulphond.

Marieke stelde jaren geleden al een euthanasieverklaring op. Met die beslissing haalde ze tijdens de Paralympics in Rio 2016 de wereldpers. Haar zilveren medaille bleek toen inderdaad een droevige keerzijde te hebben.


Marieke publiceerde in het najaar van 2017 haar eigen levensverhaal. Dat boek is blijvend actueel en is nog altijd te koop via de boekhandel of internet.

We wensen Marieke een gelukkige veertigste verjaardag en veel moed om op de haar kenmerkende optimistische wijze de ziekte te lijf te gaan.

Veel leesplezier,


Raf Willems, uitgever

Marieke Vervoort. De andere kant van de medaille – Karel Michiels – 254 pag. – rijk geïllustreerd – ISBN 978 9492 419 101

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Tags: