Belle Perez presenteert boek ‘Tranen’ in Rotterdam en laat zich opsluiten om aandacht te vragen voor kinderprostitutie

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Op vrijdag 17 mei liet Belle Perez zich twaalf uur lang symbolisch opsluiten in een hokje van één bij twee meter in de Euromast van Rotterdam. Daarmee kaartte zij het onrecht van de internationale kinderprostitutie aan. Tegelijk presenteerde zij haar boek ‘Tranen’ ook in Nederland.

Zangeres Belle Perez is ambassadeur voor de stichting Free A Girl. Deze organisatie steunt meisjes die in de kinderprostitutie belanden. Om deze dramatische problematiek onder de aandacht te brengen, liet Belle zich vrijdag twaalf uur opsluiten in een krappe ijzeren kooi. Ook schreef ze over haar ontmoetingen met hele jonge misbruikte meisjes het boek Tranen dat op dat moment wordt gelanceerd. 

Misdaad, drugs en prostitutie waren voor Belle Perez een ver-van-haar- bedshow. Een reis naar Brazilië in 2018 gooide het leven van de zangeres danig overhoop. In de favela’s ontmoette Belle minderjarige misbruikte meisjes. Kinderen voor wie seksueel geweld helaas de harde dagelijkse realiteit is. De andere kant uitkijken is onmogelijk, en zwijgen is geen optie. Daarom schreef Belle het aangrijpende boek Tranen waarin ze vertelt over het heftige lot van ruim twee miljoen verkrachte kinderen. In Brazilië, maar ook daarbuiten. Een verhaal dat verteld moet worden om deze meisjes te kunnen redden. Maar ook om onze dochters hiervoor te kunnen behoeden. Belle Perez staat twintig jaar op de planken. Op 1 juni 2019 lanceert zij haar tournee ‘Fiesta 20 jaar’ in zaal Roma in Antwerpen. Sinds 1999 rijgt ze de hits aan elkaar. Van Hello World tot Que viva la vida en Enamorada, ze brengt het feest mee met haar optredens. In de schaduw van de showbizz zet ze zich al jarenlang vurig en belangeloos in voor een aantal goede doelen. Vooral Free a Girl draagt ze een warm hart toe. Deze organisatie steunt meisjes die in de kinderprostitutie belanden. Om deze dramatische problematiek in de belangstelling te brengen, schreef Belle het boek ‘Tranen’. Meer nog dan zangeres is Belle ook echtgenote en mama. En net dat laatste maakt haar affiniteit met het droeve lot van deze kinderen nog hechter. Belle Perez – Tranen – 132 pag. – 15 euro – ISBN 978 949 2419 378 is te koop in de boekhandel en via internet. Geïllustreerd met prachtige foto’s van Gwenny Eeckels.

Veel leesplezier,


Raf Willems, uitgever.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Tags: